Señorita Lili, Ricardo en Barbara van Lili Ledy uit Mexico.


Tressy, haar vriendin Barbara en hun vriend Ricardo hebben de afgelopen 40 jaar in Mexico geleefd en werden gemaakt door Lili Ledy onder licentie van American Character. De naam van de "Tressy" pop werd om commerciële redenen in Mexico in Senorita Lili veranderd. De poppen werden tussen 1967 en 1982 gemaakt.

 

 

Uit de collectie van Lino Lugo Cordova

 

 

De eerste Senorita Lili

De eerste Senorita Lili die door Lili Ledy werd gemaakt is van 1967. Ze heeft exact dezelfde lichaam- en hoofd mal als de originele AC poppen maar haar gezicht is anders beschilderd. De eerste pop heeft zwarte eyeliner, geen wimpers en blauwe oogschaduw. Zij heeft groeiend haar, naar rechts kijkende ogen en rechte ( onbuigbare) benen. Ze gebruikt dezelfde sleutel als AC Tressy om haar haar te laten groeien. Zij is Lili gemerkt op de achterkant van haar hoofd. Maar twee haarkleuren, blond en donkerbruin zijn tot nu toen gevonden. Haar originele kleding waarin zij werd verkocht is een roze zwempak met een witte net bovenkant.

 

De tweede versie van Senorita Lili 1973

De tweede versie van Senorita Lili kwam in 1973 en heeft buigbare benen die klikken. De benen lijken op de Mattel TNT benen van 1969, verder heeft ze hetzelfde lijf , armen en hoofd als de eerste Senorita Lili pop maar met een andere make-up. Haar ogen kijken nu recht vooruit en ze heeft 7 geschilderde wimpers aan de bovenkant en 4 aan de onderkant van ieder oog.

In 1973 droeg ze een gestreept zwempak.

voorraad nummer #600

 

 

 

 

Uit de collectie van Lino Lugo Cordova

 

Uit de collectie van Lino Lugo Cordova

 

 

 

Senorita Lili van 1975

De 1975 versie van Senorita Lili was dezelfde als die van 1973 maar met andere armen. De originele kleding van 1975 is een hoogsluitend roze zwempak.   

       

 

 

 

 

Senorita Lili van 1976

  In 1976 werd de laatste pop met groeiend haar gemaakt. Ze droeg een rood, geel of blauw zwempak met een lage halsuitsnijding en een witte overslag rok met bijpassende afwerking. Een rood badpak voor een blondine, geel voor de donkerbruin- harige pop en een blauwe voor de roodharige.


Voorraad nummer # 3082

 

 

Uit de collectie van Lino Lugo Cordova

 

Uit de collectie van Lino Lugo Cordova

 

 

Derde versie van Senorita Lili

De derde versie van senorita Lili werd in 1977 gemaakt. Ze heeft hetzelfde gezichtje maar geen groeiend haar, een nieuw lijf met de nek daaraan vast en nieuwe buigbare benen die dikker zijn en niet klikken. De vroege Lili schoentjes passen niet op deze Lili's voeten. Totaal andere armen werden voor deze pop gebruikt, deze zijn dikker en groter. De vroege kleding met lange mouwen past niet op deze armen. Dit zou het gezicht van Senorita Lili blijven tot aan 1982 waneer de produktie van Senorita Lili werd gestopt. Het is mogelijk poppen van 1976 tot 1982 te vinden met "overgangs" lijven ( i.e. met andere, oudere onderdelen.) Het lijf van deze pop werd ook gebruikt om de Lili Ledy princess Iea Organa te maken

( Prinses Leya uit Starwars)


 

 

 

  Blonde Senorita Lili

Voor de blonde Senorita Lili zonder groeiend haar werden weer andere armen gebruikt. Zij heeft dezelfde onderarm en hand als Senorita Lili en dezelfde bovenarm als Talking Barbara (sprekende Barbara) 1972-1975

Uit de collectie van Lino Lugo Cordova

 

 

Uit de collectie van Lino Lugo Cordova

 

Senorita Lili met pruiken uit 1979    

    Señorita Lili werd ook met pruiken geproduceerd, haar haar werd in de fabriek kort geknipt. Zij werd tussen 1979 en 1980 gemaakt.  

 

Ricardo

De vriend van Señorita Lili en Barbara kwam in 1977 uit. Hij heeft gemodeleerd haar dat is geschilderd. Hij kan zijn taille draaien en heeft buigbare benen die niet klikken als zij gebogen worden. Hij word hier getoond in zijn originele kleding maar Ricardo had ook nog 2 kledingsets, een pilotenuniform en sport kleding bestaande uit een witte broek en koningsblauw of fel groen lycra hemd. Ricardo's lijf werd later gebruikt voor de Starwars figuren Luke Skywalker, Han Solo en Darth Vader ( met een zwart gekleurde huid) en de "Tuscan Rider" (met een bruine huid. )

 

  

 

 

 

Uit de collectie van Lino Lugo Cordova

 

Uit de collectie van Lino Lugo Cordova

 

 

 

Sprekende Barbara, 1972 t/m 1975

Bárbara Lilí werd in 1972 geïntroduceerd als Bárbara Parlante (sprekende Barbara), haar gezicht was weer in licentie van Mattel en dit gezichtje leek erg op Mattel's Twist N turn Barbie's gezicht van de jaren 60 of hetzelfde als de 1969 Talking Barbie van Mattel. Bárbara's gezicht had Echte Wimpers!!! en een hele mooie make-up. Het lijf is een mix van Mattel en American Character onderdelen. De armen die voor deze pop werden gebruikt zijn dezelfde als van  Señorita Lili van de onderarm tot de hand maar breder op de schouders. Het spreekmechanisme is totaal anders dan dat van Mattel's 1969 systeem. Sprekende Bárbara werd gemaakt to kerstmis 1975, dat was haar laatste uitgave.

voorraadnummer #700 en op het allerlaatst in de 1975 produktie,  voorraadnummer # 3150


 

 Bárbara 1976 t/m 1984

Sprekende Barbara werd in 1976 niet meer gemaakt, zij kreeg een compleet nieuw gezicht in 1976 en in 1977 een compleet nieuw lijf. Zij had geen echte wimpers meer. Op deze manier werd zij tot 1984 gemaakt (met een paar veranderingen in haar en make-up in deze jaren) totdat Lili Ledy zijn fabriek sloot. Zij wordt hier getoond in haar originele zwempak behorend bij deze haarkleur. 

 

Uit de collectie van Lino Lugo Cordova

Uit de collectie van Lino Lugo Cordova

 

Tutti, het kleine zusje van  Señorita Lili

Tutti, het kleine zusje van  Señorita Lili uit 1969, gemaakt door Lili Ledy in licentie van Mattel en verkocht in Mexico als het kleine zusje van Señorita Lili in licentie van American Character.

 

 

 
   
   

Lili Ledy Catalogues

Boxed dolls and gift sets

Accessories and playsets

Doll collection

HOME

MAIN INDEX

This site is the copyright of Linda Clark © 2002

Thank you to Hilmar Bonda for translating this page

Any information or pictures contained on this page remains the sole property of Linda and Michael Clark and may not be used or copied in any part or form without their written permission.

Tressy® is a registered trademark of the American Character Doll co.

Señorita Lily ( Tressy ) and Barbara were made under license from Mattel and American Character