Information on Cathie de Bella

De eerste Cathie werd gemaakt in 1967 en heeft harde plastic benen en geen groeiend haar en is 48 cm lang.
De tweede versie heeft buigbare benen die bekleed zijn met witte kousen en werd in 1969 gemaakt.
De derde versie word Cathie Tresses genoemd, zij werd in 1969 gemaakt en heeft buigende benen met witte kousen en ze heeft groeiend haar.
De knop op de rug van vroege poppen heeft een licht beige kleur, de knoppen op de latere poppen hebben de zelfde kleur als Cathies lichaam.
Vroege poppen hebben een zijscheiding aan de rechterkant, latere poppen hebben geen scheiding maar soms werden Cathies anders gekapt door de kapsters van Bella.
Van 1967 tot 1969 had Cathie 2 grotere zussen, Betsie en Leslie. Zij waren identiek maar Betsie was 55cm lang en Leslie 60cms. De productie werd gestopt omdat zij niet erg goed werden verkocht.
Tussen 1967 en 1972 had Cathie kleinere armen en handen dan latere poppen. In de periode tussen 1972 en 1974 werden beide soorten armen gebruikt afhankelijk van de voorraad.
Na 1971 hadden de poppen vleeskleurige kousen.
De eerste poppen hebben hoofdjes van een ander vinyl dat meer glanst dan de latere poppen.

Cathie heeft blauwe of bruine ogen en na 1976 ook soms groene ogen.
Meestal hebben brunettes bruine ogen en blondines blauwe maar dit is lang niet altijd zo. Er zijn zeker 5 verschillende tinten blond haar: platinum, rossig blond, goudblond, asblond en donkerblond en ook rood haar (heel zeldzaam).

Van 1972 tot 1982 heeft Cathie dezelfde kleding als Tressy. Na 1981 tot aan 1984 waneer de firma Bella wordt verkocht aan de firma Berchet wordt Cathie nog steeds gemaakt maar heet ze Nathie en later Sarah.
Nathie had geen groeiend haar maar wel buigende benen in 1983 en stijve benen in 1984, zij kan worden herkend aan haar meer roze huid en een pony. Sarah uit 1984 heeft geen groeiend haar en onbuigbare benen.
Er zijn ook zwarte Cathie poppen uitgegeven, ééntje heet Sylvette en heeft kort zwart haar en bruine ogen en werd in 1976 door Bella gemaakt voor Nouvelles Galleries. De andere heete Candy en heeft kort wit haar en blauwe ogen en is ook 48cm lang.
De meeste kleding die Bella voor Cathie en Tressy maakte werd in verschillende kleuren en van verschillende materialen gemaakt zodat er veel variaties van hun kleding in omloop zijn.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jerry, Cathie's verloofde werd van 1972 tot en met 1975 verkocht en is 49cm lang. De eerste versie heeft donker, gemodeleerd haar en geschilderde ogen.
In 1974 had Jerry bruin of blond ingeplant haar met een zijscheiding links en geschilderde ogen.
In 1975 had hij blond of zwart ingeplant haar en slaapogen.
De eerste Jerry heeft geen merktekens, de 2de is gemerkt met 4408 Bella en de derde Jerry met de bewegende ogen is met 4410 Bella gemerkt.

Back

Bella index

Home

Main index

Written by Linda Clark and Hilmar Bonda copyright © 2004

This site is the copyright of Linda Clark © 2002

Any information or pictures contained on this page remains the sole property of Linda and Michael Clark and Hilmar Bonda and may not be used or copied in any part or form without their written permission.

Tressy® is a registered trademark of the American Character Doll co.