Tressypoppen van Novogama uit Spanje

Tressy gemaakt door Novogama uit Spanje

 

Tressy

Copyright © Mike and Linda Clark

 

Tressy werd in 1967 gemaakt door Novo-Gama S.A. in Barcelona in het noord-oosten van Spanje, Catalonië genoemd. Tressy is 30 cm lang en deze draagt een rode katoenen jersey jurk met witte katoenen biezen en een witte koord ceintuur met haar sleutel daaraan vast. Ik geloof dat de jurken ook in blauw en groen werden gemaakt met dezelfde witte biezen. Verder heeft ze witte schoenen en een wit slipje, krulspelden en schuifspeldjes. Haar armen en benen zijn van onbuigbaar hard plastic en bewegen aan de schouders en heupen. Haar haarkleuren zijn, zover wij dat weten, blond, honingblond, platinum, rood en bruin. Ik heb zes van deze poppen gezien maar ze hadden allemaal dezelfde haarkleur als deze pop op de foto, ook hadden alle poppen die ik heb gezien gelakte nagels.


Magazijn nummer # 1230
Als iemand meer informatie over deze Spaanse pop heeft zou ik dat heel graag horen

Tressy kleding van Novo Gama

copyright© Cathy Kidney-Bremner

 

Boxed Tressy

Copyright© fantastictoys

 

Zeldzame Novo Gama Tressy in originele verpakking. Deze zeer zeldzame verpakte pop is in het bezit van een Franse vriendin, met dank aan Laurence van Fantastic Toys voor de foto van deze zeer zeldzame pop in doos. Ik geloof dat er maar twee van deze verpakte poppen bestaan in Frankrijk en heb begrepen dat er geen één overgebleven is in Spanje

 

 


HOOFDREGISTER

HOME

 

This site is the copyright of Linda Clark © 2002

Any information or pictures contained on this page remains the sole property of Linda and Michael Clark and may not be used or copied in any part or form without their written permission.

"Met dank aan Hilmar Bonda voor de vertaling van deze bladzijde"

 

Tressy® is a registered trademark of the American Character Doll co.