Gaby, Kessy en Babsy van Schildkröt
Kessy, Gaby en Babsy
Van
Schildkröt uit Duitsland

Schildkröt heeft 3 versies poppen van het Tressy type gemaakt, zij werden Kessy, Gaby en Babsy( zij is het kleine zusje) genoemd.Deze poppen werden in een kleine oplage, slechts 1 jaar lang, in 1967 gemaakt en zijn tegenwoordig nogal zeldzaam. Zij zijn gemerkt met het schildpadje (schildkröt) op de achterkant van de nek. Het bedrijf Schildkröt heeft helaas geen gegevens over deze poppen beschikbaar omdat al hun informatie is verwoest door een brand in de late jaren 70 of 80. Ik bezit 2 poppen in doos die voor de Italiaans markt waren gemaakt, deze hebben een sticker met de tekst Felina Felinette op de doos.

 

copyright © Linda and Michael Clark

 

Gaby

Gaby is 30 cm lang en heeft groeiend haar. Haar hoofd, armen en benen zijn van zacht vinyl gemaakt. Zij is beweegbaar bij de heupen en schouders en haar benen kunnen in  een verschillende standen gebogen worden. Er waren verschillende haarkleuren verkrijgbaar, blond, rood, baby blond en bruin. Haar gelaatskleur is zeer bleek. Zij werd verkocht in een groene kartonnen doos en was gekleed in een rode katoenen jurk met een witte ceintuur met daaraan haar sleutel, witte schoenen en slipje en een witte standaard Gaby gemerkt.


Gaby werd voor DM 14,75 verkocht.


Magazijn nummer # 21-3021-20

Kessy

Kessy is 30 cm lang en is de vriendin van Gaby, ze heeft stijve benen en zachte armen en is de make-up versie van deze poppen. Ze heeft hetzelfde schilpad merkteken als Gaby maar heeft geen groeiend haar. Ze kwam gekleed in een roze jurk, witte shoenen en een slipje en werd verkocht in een paarse kartonnen doos die aan de boven- en onderkant opent, kompleet met standaard, Kessy gemerkt en twee make-up stiften ( één lippenstift en één bruine eyeliner). De pop die hier wordt getoond is nog nooit eerder uit haar verpakking geweest en draagt nog haar originele haarnet dat ook haar gezicht bedekt. Haarkleuren waren bruin, blond en rood.


Kessy koste destijds DM 9,75


Magazijn nummer # 21-3022-20

copyright © Linda and Michael Clark

 

copyright © Linda and Michael Clark

 

Babsy

Babsy is 24 cm lang en is het kleine zusje van Gaby. Ze heeft zachte vinyl beentjes en gevormde voetjes maar de benen kunnen niet poseren zoals bij A.C. en Palitoy benen. Als zij zit steken haar beentjes uit in een V vorm zoals bij de eerste American Character Tressy pop. Haar gezichtje heeft wat meer kleur dan die van Gaby en Kessy door een lichte blos op haar wangen. Ze heeft het groeiende haar en het schildpadmerk op de achterkant van haar nek. Ze verscheen in een blauwe kartonnen doos en droeg een blauwe jurk, witte schoenen en een slipje en met een standaard Babsy gemerkt. Haarkleuren waren blond, bruin en honingblond.


Babsy werd voor DM 14,75 verkocht.


Magazijn nummer # 21-2523-20klik hier voor Schildkröt kledingsets
HOOFDREGISTER


HOME

This site is the copyright of Linda Clark © 2002

Any information or pictures contained on this page remains the sole property of Linda and Michael Clark and may not be used or copied in any part or form without their written permission.

"Met dank aan Hilmar Bonda voor de vertaling van deze bladzijde"

Tressy® is a registered trademark of the American Character Doll co.